Μεταλλάξεις

Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις υπάρχουσες μεταλλάξεις. Σημειώστε ότι δεν αναφέρονται όλες, παρά μόνο όσες διαθέτουμε στο εκτροφείο μας.


Αχάτης
Σ' αυτή τη μετάλλαξη το καφέ χρώμα της πλάτης και του στήθους “ξεβάφει” και τείνει προς το γκρίζο. Τα μαύρα σημεία γίνονται λίγο πιο έντονα. Είναι από τις πιο όμορφες μεταλλάξεις καθώς δημιουργεί ωραίες αντιθέσεις χρωμάτων.
 

Καφέ
Όπως προδίδει και το όνομά της, σ' αυτή τη μετάλλαξη κυριαρχεί το καφέ χρώμα. Τα καφέ μέρη της αρχέγονης γίνονται πιο έντονα εδώ, ενώ όλα τα μαύρα σημεία χάνουν το χρώμα τους (ξεθωριάζουν) και μπλέκονται με το καφέ κατά κύριο λόγο στο κεφάλι και λιγότερο στα φτερά και στην ουρά.


Έουμο
Τα πράγματα εδώ περιπλέκονται και οι απόψεις είναι πολλές.
Το καφέ της πλάτης και του στήθους γίνεται γκρι ενώ εμφανίζονται και δύο κίτρινες βούλες στο στήθος. Κάποιοι λένε ότι και τα μάτια πρέπει να είναι κόκκινα…


Σατινέ
Εδώ αρχίζουν πλέον και αλλάζουν πολύ τα χρώματα. Πλάτη και στήθος αφήνουν το κλασικό καφέ χρώμα και τη θέση του παίρνει ένα “βρώμικο” λευκό χρώμα. Τα μαύρα σημεία (κεφάλι-φτερά-ουρά) χάνουν το μέγεθός τους, σχεδόν εξαλείφονται, και αλλάζουν χρώμα σε πολύ ανοιχτό καφέ. Το κόκκινο της μάσκας παραμένει, όπως και το κίτρινο στα φτερά.


Ασπροκέφαλη
Πλήρης απουσία του μαύρου στο κεφάλι. Το εντυπωσιακό της συγκεκριμένης είναι τα έντονα κόκκινα σημάδια στο σβέρκο του πουλιού, που θυμίζουν στους παλιούς τα κατά τη γνώμη μου θρυλικά κερασάτα....